WinBatch Technical Support Forum

Archived Boards => Network Extenders => Topic started by: jciarlette on March 17, 2014, 01:40:10 pm

Title: Create AD Group
Post by: jciarlette on March 17, 2014, 01:40:10 pm
I have used the sample script to create a group in AD. The group creation is successful but the "Description" field has erronious characters in it. How are these characters getting there?
Title: Re: Create AD Group
Post by: Deana on March 17, 2014, 02:16:18 pm
Difficult to say what could be going on. Please post the code you are using the create the Group in AD.
Title: Re: Create AD Group
Post by: td on March 17, 2014, 03:04:00 pm
I have used the sample script to create a group in AD. The group creation is successful but the "Description" field has erronious characters in it. How are these characters getting there?

Are you using the latest version of the extender?  The latest version is the first extender version to use only Unicode input and output.  Normally, this would go unnoticed because the WIL interpreter handles the string conversions automagically.

It is possible that something was missed when the Unicode switch was made and it would be very helpful to provide an example that demonstrates the problem.
Title: Re: Create AD Group
Post by: td on March 17, 2014, 03:26:07 pm
Performed a quick test using the latest extender to create a group, set its description property, and then retrieve the description property.  Also viewed the property in the Active Directory Users and Computers.  No extra characters were present.

This may (or may not) have something to do with how you are store or viewing the description property's value.